Středoevropské skautské jamboree (CEJ) 2022 se vrací po 25 letech do Prahy

Středoevropské skautské jamboree se v po 25 letech vrátí do Prahy. Víc než dva tisíce skautů a skautek budou počátkem srpna příštího roku stanovat deset dní na Výstavišti Praha.
22. září 2021 se uskutečnilo slavnostní podepsání memoranda o spolupráci při přípravě Central European Jamboree 2022, které podepsal Zdeněk Hřib – primátor Prahy a starosta Junák – český skaut Josef Výprachtický.
Mezi hlavní cíle jamboree patří hlavně rozvoj mladých lidí, a to například zajištěním kvalitního programu, možností poznat našeho města, komunikací v cizím jazyce, dále využití mezinárodního rozměru akce jako je poznání jiných kultur a jamboree chce také vyzdvihnout téma udržitelnosti.
První setkání skautů a skautek ze střední Evropy se v Praze uskutečnilo už v roce 1931 na stejném místě jako dnes. Kvůli společenské situaci způsobenou druhou světovou válkou a nástupem komunistického režimu, který skautské hnutí potlačil, nemohly být akce pořádány. Další jamboree se proto pak uskutečnilo až v roce 1997 u koupaliště Džbán.