58 dodávek plných pomoci Ukrajině vypravili skauti za víkend ze Skautského Institutu

skautskyinstitut-pro-ukrajinuZačalo to jedním smělým rozhodnutím, které jsme provedli v pátek ve třech u stolu, a o 30 hodin později… Tyhle desítky neuvěřitelných dobrovolníků, kteří se prostě v průběhu dne přidali a neskutečně makali. Mezi nimi i hasiči a policisté, kteří šli okolo.

Celý den fronta lidí, kteří přinesli nejen své nepoužívané věci, ale také zcela vykoupili většinu outdoorových obchodů v Praze a okolí.
Místní sbírky z desítek vesnic a měst, které zřejmě poprvé v historii proměnily Malé náměstí v obří humanitární parkoviště aut a dodávek.
A taky už dvacítka aut a dodávek, které jsme stihli po střechu naložit a odeslat směr hranice, další desítky jsou domluveny a domlouvány právě nyní.
Tohle byl den, na který nikdo z nás nezapomene. Teď se modlíme za to, aby se tyhle věci dostaly tam, kde mohou zachraňovat životy, a že pro statečný ukrajinský lid vše nakonec dobře dopadne. Sláva Ukrajině, sláva hrdinům!

*I v tomto první momentu za celý den, kdy jsme se na moment zastavili a prohlédli si, s kým jsme ten příběh vlastně prožili, chybí dalších 40 lidí, kteří dál nakládají dvě právě přistavené dodávky… což bude spolu s třízením a balením naše činnost ještě na celou noc a neděli… (viz úvodní snímek)

**Možnosti kam nadále darovat věci najdete nadále aktualizované na webu: https://www.skautskyinstitut.cz/pro-ukrajinu K nám v tuto chvíli už nic!

Zdroj: https://www.facebook.com/skautsky.institut/photos/a.4558627994205961/4919493114786112/